Home >  Vragen

Veelgestelde vragen

Zijn mijn data beschermd / veilig?

Deze website maakt gebruik van het software platform Curavista eHealth. Curavista eHealth wordt gehost in een fysiek, elektronisch en digitaal beveiligde omgeving en is compliant met de EU standaarden op het gebied van beveiliging van medische data. U krijgt toegang tot uw data via een gebruikersnaam en wachtwoord. Houdt deze toegangscode voor uzelf en geef anderen niet de "sleutel" tot uw data. De bestanden zijn aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens onder meldingsnummer m1408979


Moet ik betalen?

"Gratis" bestaat niet. Het onderhoud van uw persoonlijk dossier brengt kosten met zich mee. Soms betaalt uw zorgverlener deze kosten, u krijgt dan een inlogcode via uw zorgverlener. Soms vragen we aan u een bedrag. U legt op deze site persoonlijke en medische gegevens vast. Hiermee gaan wij uitermate vertrouwelijk om, zowel via onze techniek als onze standaard procedures. Omdat u zelf een bijdrage levert, krijgen adverteerders en andere commerciële partijen GEEN toegang tot of bemoeienis met uw gegevens.

Worden mijn data voor analyses gebruikt?

eHealth biedt mensen een nieuwe manier om hun ziekte zelf te monitoren en te managen, bij voorkeur samen met de eigen zorgverlener(s) als coach. eHealth kan een nieuwe manier zijn om de zorg voor ons allen toegankelijk en betaalbaar te houden. Het is daarom belangrijk dat wetenschappelijk onderzoek wordt verricht naar het effect van deze programma's. De Stichting Infometer is de non-profit organisatie die toezicht houdt op deze analyses. Analyses zijn altijd geaggregeerd en geanonimiseerd. Mocht u mee willen doen, zonder dat uw data geanalyseerd worden, dan is dat mogelijk. U dient dan een verzoek in bij de helpdesk per e-mail. Bij analyses worden uw data dan verwijderd uit het analyse-bestand.


Stoppen met deelname

U kunt op elk moment uw deelname stoppen. Stuur een e-mail naar de helpdesk met uw naam en geboortedatum. 


BIG registratie

Ik ben niet BIG-geregistreerd, kan ik toch een zorgverleners-account krijgen? Nee, helaas, tenzij u binnen een "verlengde arm" constructie werkt.

7/11/2013